Přeskočit na hlavní obsah

Workshop tango argentino Javier a Patricie - Tangonexion v Ostravě


20.5. 2017 sobota

Mimořádná příležitost workshopu s tímto párem, který trvale tančí a žije v Buenos Aires. Více o jejich technice tangonexion - viz. níže. 

Časový rozvrh:

Studio bude přístupné od 10:00

10:30-11:00 Úvod, roztančení
11:00-12:30 Blok 1 - Mikromechanika spojení a komunikace mezi kroky
12:30-14:00 oběd
14:00-15:30 Blok 2  - Objetí jeho proměny a možnosti
15:45-17:15 Blok 3 - Volná noha - technika a práce s volnou nohou muže i ženy, a jejich bezmezné využití

Detailní program jednotlivých bloků bude ještě zveřejněn.

cena: 900 kč/osoba

při platbě přes přihlášku

MÍSTO KONÁNÍ

Dance studio Like, Karasova 21, Ostrava - Mariánské hory


Přihlásit se můžete zde:

 přihláška

možnost také telefonicky nebo formou sms - 603 582 970
NAHLÁŠENÍ ÚČASTI JE NUTNÉ!!!



„TANGONEXION je jméno určité techniky pohybu, která byla vyvinuta během více než dvacetiletého intenzivního výzkumu v Buenos Aires, během spolupráce a komunikace s tisíci dalšími lidmi (učiteli, kolegy a studenty). Přináší komplexní strukturu nástrojů k tvorbě, kombinaci a identifikaci cvičení k zajištění vlastního postupu. Tato technika umožňuje každému porozumět teorii a praxi argentinského tanga od úplných základů do hloubky a umět je skloubit dohromady. Tanečníkům zajistí výrazné a vědomé zlepšování. Bylo prokázáno, že tato metoda funguje po celé planetě, u studentů různého věku a všech úrovní. Protože Tangonexion přijímá znalosti tanečníků z reálného života, neustále se zdokonaluje a zpřesňuje.“

O lektorech:
PATRICIE PORÁKOVÁ studovala v Barceloně, Jacques Lecoq poezie těla. Zabývala se současným tancem, butoh, kontaktní improvizací, africkými tanci a tangem. Dlouhodobě spolupracovala s mezinárodním divadelním studiem Farma v jeskyni a Spitfire Company. Kromě práce v České republice působila na tanečních projektech také ve Španělsku, Německu, Portugalsku, a podílela se na kulturních a scénických výzkumech v Argentině, Mexiku, Kolumbii, Brazílii a Peru. Tangem se zabývá přes 12 let. Pracuje jako herečka a tanečnice nebo choreografka. V roce 2011 byla nominována na titul Tanečnice roku v rámci České taneční platformy za ztvárnění role v inscenaci „The Theatre“ souboru Farma v jeskyni. Jako svou samostatnou prvotinu vytvořila ojedinělé tango divadelně taneční představení QUILOMBO, které získalo příznivé kritiky a stálou návštěvnost. Posledních 5 let působí převážně v Buenos Aires. V Argentině je známá mezi místní komunitou tangueros. Kde je vyzývána ke spolupráci v různých uzavřených skupinách tanečníků profesionálů.

JAVIER ANTAR se narodil v roce 1974 v Esquel, provincie Chubut v argentinské Patagonii. V osmnácti letech se stal vicemistrem Argentiny ve sportovní gymnastice. Měl to štěstí nasednout na úplně první vlnu takzvané tangové renezance a být studentem Gustava Naveiry, skrze kterého přišla „tango revoluce“. Toto setkání a spolupráce ho inspirovaly natolik, že to změnilo jeho život a začal se věnovat tangu profesionálně. Jako tanečník, performer a učitel cestuje od roku 2000 a šíří tango na nesčetných světových festivalech, mezi jinými Spojené Arabské Emiráty, Japonsko, Hong Kong, USA, Kanada, Rusko, Evropa.
Javier se stal jedním z nejvyhledávanějších tanečníků a pedagogů. Jeho poselství a filozofie jsou jasné: „Dobýt svůj vlastní styl“. Jako pedagog je nekompromisní a bezmezně štědrý. Jeho muzikálnost, půvab a elegance dělají z Javiera tanečníka, který fascinuje pozorovatele. Zvládnutí techniky a mikromechaniky mu dovolují, aby byl jeho improvizovaný tanec precizní, plynulý, hravý a plný překvapivých možností.